Galerija Sava Šumanović

Музеји за 10

Вести

Галерија слика „Сава Шумановић“ у Шиду је и ове године део велике манифестације „Музеји за 10“, која се одржава од 14. до 20. маја 2022. године под слоганом МОЋ МУЗЕЈА.

Током трајања манифестације улаз у Галерију слика „Сава Шумановић“ и Спомен кућу Саве Шумановића је бесплатан.

Радно време Галерије је 09.00- 18.00 сати.

Током трајања манифестације посетиоци Галерије слика „Сава Шумановић“ имаће прилику да виде сталну поставку, али и да уживају у тематским програмима.

 

Програм у Галерији слика „Сава Шумановић“ у оквиру манифестације Музеји за 10

Понедељак,16.05. 18.00 Изложба „Сава Шумановић – Тихожитије“, ауторке Љубице Миљковић
На изложби ће по први пут бити каталошки представљене све мртве природе Саве Шумановића, и изложене све оне које се чувају у нашој галерији.
Уторак, 17.05. 10.00 – 12.00 Креативна радионица за одрасле „Говор цвећа“, део је пратећег програма актуелне тематске изложбе, намењене одраслима. У уводном делу радионице биће организовано вођење кроз актуелну тематску изложбу, док ће у другом делу радионице учесници радионице разговарати о симболици цвећа и порукама које шаљемо када поклањамо цвеће. Инспирисани одабраним уметничким делима у оквиру изложбе, учесници радионице ће правити своје букете цвећа, које могу понети са собом као подсетник на време проведено у Галерији.
Среда, 18.05. 18.00 – 20.00 Драмски приказ „Шумановићеви путокази“, сусрет и разговор посетилаца са глумцима који оживљавају најзначајније личности из Шумановићевог живота. Сценски приказ у извођењу глумаца Аматерског позоришта „Бранислав Нушић“ из Шида, а у режији цветина Аничића.
Четвртак, 19.05. 10.00 – 12.00 Драмска радионица за децу „Некада у Срему“, учесници радионице за децу кроз музичко сценску представу, ученици млађег узраста Основне школе „Бранко Радичевић“ пренеће нам свој доживљај уметничких дела и искуства која су стекли приликом посете Галерији.
Петак, 20.05. 10.00 – 12.00 Квиз знања о Сави Шумановићу. Учесници квиза ће бити ученици Гимназије „Сава Шумановић“ и Техничке школе „Никола Тесла“ из Шида.
18.00 „Шиђани Шиђанима о уметности“ је изложба слика по избору наших суграђана у заједничкој организацији Галерије слика „Сава Шумановић“ Шид и Музеја наивне уметности „Илијанум“ Шид.

 



Сва права задржава галерија слика “Сава Шумановић” Шид.
Scroll